Τα μπιφτέκια της γιαγιάς

Της Μαίρης Ηλιοπούλου

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα υλικά στις ποσότητες που χρησιμοποιείτε συνήθως για να μαγειρέψετε τα ψητά  μπιφτέκια σας .

Υλικά

Κιμάς: Ο κιμάς  να είναι μία φορά περασμένος από το μηχάνημα και να έχει λίπος.

Κρεμμύδια: Τα κρεμμυδάκια να είναι φρέσκα και ψιλοκομμένα. Χρησιμοποποιούμε  και τα πράσινα φύλλα τους, δίνουν χρώμα και περισσότερη γεύση στο μπιφτέκι.

ΔυόσμοςΔυόσμος: Προσθέτουμε φρέσκο δυόσμο ψιλικομμένο αντί για μαϊντανό.

Αλάτι και πιπέρι.Το πιπέρι να είναι χονδροκομμένο.

Ελαιόλαδο: Το ελαιόλαδο πρέπει να μένει στο χέρι μας όταν θα πλάθουμε τα μπιφτέκια!

Ψωμί: Μουσκεμένο στο νερό και καλά στιμμένο ψωμί, όχι σε μεγάλη ποσότητα.

Ρίγανη:  προσθέτουμε τη ρίγανη προαιρετικά. Ηδη στον κιμά έχουμε προσθέσει αρκετά μυρωδικά!

Μπιφτέκια στα κάρβουνα.Πλάθουμε καλά το μείγμα κιμά και φτιάχνουμε μπιφτέκια μεσαίου μεγέθους, η και μεγαλύτερα.

Αυτά τα μπιφτέκια τα ψήνουμε στα κάρβουνα.

Καλή όρεξη και …. προσέξτε μην σας καούν!

Advertisements

About Kalimera! - Gia Sena!

General Issues (photos, history, culture, relegion)
This entry was posted in ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ - ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Τα μπιφτέκια της γιαγιάς

  1. Ο/Η kosmaser λέει:

    Εχω την εντύπωση οτι το φρέσκο κρεμμυδάκι, ιδίως τα πράσινα μέρη του, θα τα κάνει βαρεια στο στομάχι… Αντίθετα προσθέτοντας φρέσκια ντομάτα στο ζύμωμα, θα γίνονταν αφράτα..κι εύπεπτα..

    • Ο/Η mary eliopoulou λέει:

      Η συνταγή είναι από τα παλιά και αυθεντική. Το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και όχι σε μεγάλη ποσότητα. Τα έχω δοκιμάσει και είναι νοστιμότατα. Η ντομάτα στα μπιφτέκια είναι μια νέα συνταγή.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s