Λεμονάτες πατάτες λαδορίγανη

Της Μαίρης Ηλιοπούλου
Μαγειρεύουμε τις λεμονάτες πατάτες με το φλούδι τους ή ξεφλουδισμένες. Εάν μεγειρέψουμε τις λεμονάτες πατάτες με το φλούδι τους θα ήταν καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε πατάτες βιολογικής καλλιέργειας. Προηγουμένως πρέπει να τις τρίψουμε για να φύγουν τα χώματα και να τις πλύνουμε πολύ καλά.
Lemonates patatoules
Συνταγή χωρίς το φλούδι
Τοποθετούμε ολόκληρες τις πατάτες ξεφλουδισμένες εάν είναι μικρές ή τις κόβουμε στη μέση.
Μπορούμε επίσης να τις ψήσουμε στην κατσαρόλα (ταχεία) εάν δεν έχουμε χρόνο στη διαθεσή μας.
Προσθέτουμε τα διάφορα μυρωδικά,  τη ρίγανη, το θυμάρι, τη θρούμπη και το φύλλο δάφνης.
Το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το ζωμό κρέατος ή κότας και  το νερό.
3 – 4 σκελίδες σκόρδο, τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο.
Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.  Ψήνουμε στους 180οC για 1 ώρα. Στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, ανακατεύουμε τις πατάτες και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 30 λεπτά μέχρι να μελώσουν και να μείνουν σχεδόν με το λάδι τους.
Υλικά
  • 1½ κιλό πατάτες μικρές φρέσκες με τη φλούδα τους  (βιολογικής καλλιέργειας)
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. θρούμπη
  • 1/2 κ.σ. θυμάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 φλ. τσαγιού μουστάρδα
  • 2 ζουμερά λεμόνια (ο χυμός)
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό κότας ή κρέατος ή νερό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 – 4 σκελίδες σκόρδο

Advertisements

About Kalimera! - Gia Sena!

General Issues (photos, history, culture, relegion)
This entry was posted in ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ - ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s