Φασολάδα παραδοσιακή

Συνταγή της Μαίρης Ηλιοπούλου

Η φασολάδα της γιαγιάς μου!
ΥΛΙΚΑ:
300 γρ. φασόλια ξερά μέτρια,
1 φλυτζ. τσαγιού τοματοπολτό (ντοματάκια ή ντομάτες  σε κύβους),                                                         2 κουταλίες της σούπας ντομάτα πελτέ.
1 κρεμμύδι μεγάλο,
3 καρότα,
1 ματσάκι σέλινο  (τα φύλλα τους),
1 φλυτ. τσαγιού ελαιόλαδο,
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη, χυμός από μισό λεμόνι.
αλατοπίπερο,

fasolada2ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αφήνουμε τα φασόλια μας να μουσκέψουν για τις 3 – 4 ώρες.
Βάζουμε στην χύτρα μας το νερό και τα φασόλια. Τα βράζουμε για 5 λεπτά. Μόλις  πάρουν μια βράση τα αδειάζουμε σε ένα σουρωτήρι και βάζουμε καινούργιο κρύο νερό.
Κόβουμε σε κομματάκια το σέλινο και  το κρεμμύδι. Το καρότο το κόβουμε σε ροδέλες.
Οταν το νερό με τα φασόλια αρχίζει να βράζει, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το  σέλινο.  Αφήνουμε τη χύτρα ανοιχτή και περιμένουμε να βράσουν τα φασόλια για περίπου 20 λεπτά. Μετά προσθέτουμε το τοματοπολτό (ντοματάκια κονκασέ και πελτέ), τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι και το λάδι.

Κλείνουμε τη χύτρα και αφήνουμε τα φασόλια να βράσουν για περίπου 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ώστε να χυλώσουν. Αποσύρουμε απο τη φωτιά και είναι έτοιμο για να σερβίρουμε. Μπορούμε να μην προσθέσουμε το λάδι στην χύτρα αλλά σε κάθε πιάτο μαζί με το χυμό λεμονιού όταν τα σερβίρουμε στο τραπέζι.

ρεγγαΜπορείτε να τα συνδυάσετε με ρέγγα, ψητή ή ωμή. Καθαρίζετε τη ρέγγα και την σερβίρετε με λάδι και λεμόνι.


Advertisements

About Kalimera! - Gia Sena!

General Issues (photos, history, culture, relegion)
This entry was posted in ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ - ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s