Αγγουροσαλάτα

Αγγουροσαλάτα με γιαούρτι και ξινομυζήθρα

AggourosalataΚαθαρίζουμε κατά μήκος το αγγούρι από τη φλούδα του. Μπορύμε επίσης να το αφήοσουμε με την φλούδα του.  Ψιλοκόβουμε το αγγούρι σε καρεδάκια και το αφήνουμε λίγο να μείνει ώστε να καταβάσει  τα υγρά του. Το βάζουμε σε σαλατιέρα. Προσθέτουμε το καρότο, τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και το δυόσμο. Αλατίζουμε. Χτυπάμε σε μπολ το λάδι και το ξίδι με πιρούνι. Προσθέτουμε το γιαούρτι και την ξινομυζήθρα. Τα ανακατεύουμε. Περιχύνουμε την αγγουροσαλάτα. Ανακατεύουμε καλά και την παγώνουμε στο ψυγείο.

  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια (μόνο τα πράσινα φύλλα, ψιλοκομμένα)
  • 3 μεγάλα αγγούρια πλυμένα (με τη φλούδα τους)
  • 2 καρότα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα σε καρέ
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ξινομυζήθρα
  • 250 γραμμ. γιαούρτι σακούλας
  • Αλάτι

ΠΗΓΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ: ΑRGIRO

Advertisements

About Kalimera! - Gia Sena!

General Issues (photos, history, culture, relegion)
This entry was posted in ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ - ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s