Κουμ κουάτ γλυκό κουταλιού

Η συνταγή της  Μαίρης Ηλιοπούλου

Για το γλυκό κουταλιού κουμ-κουάτ θα χρειασθούμε τα πιό κάτω υλικά.

Υλικά

1 κιλό και 800 γραμ. (περίπου) κουμ-κουάτ(φρούτο).                                                                 2 κιλά ζάχαρη και 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας γλυκόζη.
νερό, 1/4 του λεμονιού (φρέσκο).

KOUM KOYAT

Οδηγίες
Βάζουμε τα κουμ-κουάτ σε νερό που να τα σκεπάζει, για τρεις μέρες. Αλλάζουμε κάθε μέρα το νερό.

Μετά την τελευταία αλλαγή νερού, τα τρυπάμε από την μιά πλευρά ελαφρά. Δεν χρειάζονται πολλές τρύπες.

KOYM-KOYAT2Βράζουμε τα κουμ-κουάτ (σε νερό που να τα σκεπάζει) για 25 λεπτά. Πετάμε το πρώτο βρασμένο νερό.

Τα ξαναβράζουμε για άλλα 25 λεπτά προσθέτοντας τη μισή ζάχαρη και το ¼ του φρέσκου λεμονιού. Τα αφήνουμε για 24 ώρες.

Την επομένη τα ξαναβράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι (περίπου 30-40 λεπτά), αφού προσθέσουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και τη γλυκόζη.

KOYM-KOYAT 1

Advertisements

About Kalimera! - Gia Sena!

General Issues (photos, history, culture, relegion)
This entry was posted in ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΜΑΣ and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s