Σουβλάκι (πίτα) με ανάμικτα θαλασσινά

snak-arabikh-pitaΥλικά: Οκτώ (8) μεγάλες, γαρίδες ωμές ξεφλουδισμένες, 250 γρ. φιλέτο τόνου, σε μεγάλες μπουκιές, 500 γρ. φιλέτο ξιφία σε μεγάλες μπουκιές, μία (1) σκελίδα σκόρδο, τριμμένη, (1/2) μισό λεμόνι, το χυμό, (4) κουταλιές λευκό, ξηρό κρασί, δύο (2)  κουταλιές ελαιόλαδο, μία (1)  κουταλιά ψιλοκομμένη, φρέσκια ρίγανη ή ένα (1) κουταλάκι ξερή ρίγανη, αλάτι, πιπέρι.

Συνοδευτικά: Τέσσερις (4) μέτριες τομάτες, σε φετάκια, ένα (1)  μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους,  δυο (2) κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό, χυμό ενός λεμονιού, δύο (2) κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τέσσερις (4) μεγάλες, λεπτές πίτες.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε όλα τα θαλασσινά σε μια λεκάνη, προσθέτουμε το σκόρδο, τη ρίγανη, το κρασί και το λεμόνι, τα ανακατεύουμε και τα κρατάμε σκεπασμένα για 15 -20 λεπτά. Ύστερα, τα μοιράζουμε σε 4 βέργες  σούβλας, τα αλείφουμε με το λάδι και τα αλατοπιπερώνουμε (οι γαρίδες κουλουριασμένες, για να μην πέφτουν στο γύρισμα).

Στο μεταξύ, αναμιγνύουμε τις τομάτες με το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το λεμόνι και αλατοπιπερώνουμε τη σαλάτα.

Ψήνουμε τα σουβλάκια στα κάρβουνα, σε δυνατή φωτιά, για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι που τα ψαρικά να ασπρίσουν και να αρχίσουν να ροδίζουν. Ταυτόχρονα, ψήνουμε τις πίτες για 2 περίπου λεπτά από την κάθε πλευρά. Ανοίγουμε τις πίτες, μοιράζουμε μέσα τη σαλάτα, βάζουμε μέσα τα σουβλάκια και τις σερβίρουμε αμέσως.

ΠΗΓΗ:Vatopaidi

Advertisements

About Kalimera! - Gia Sena!

General Issues (photos, history, culture, relegion)
This entry was posted in ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ - ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s