Τρούφες σοκολάτας (βελούδινες)

Veloudines-tr

Υλικά παρασκευής

300 ml κρέμα γάλακτος

450 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα, σπασμένη σε μικρά κομμάτια

50 γραμμάρια βούτυρο

50 ml μπράντι ή κονιάκ

Σκόνη κακάο για την επικάλυψη

Εκτέλεση Συνταγής

Ζεσταίνουμε σε μικρή κατσαρόλα την κρέμα μέχρι ν’ αρχίσει ο βρασμός. Τη ρίχνουμε αμέσως επάνω στην κομματιασμένη κουβερτούρα, προσθέτουμε το βούτυρο και το μπράντι. Ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα καλά. Το ρίχνουμε σε σκεύος γυάλινο που δεν σπάει και το αφήνουμε να κρυώσει (θερμοκρασία δωματίου).

Κατόπιν βάζουμε το μείγμα, αφού κρυώσει, στο ψυγείο και το αφήνουμε για μία νύχτα. Με ένα κουτάλι ή με το εργαλείο που κάνουμε μπαλάκια πατάτας ή πεπονιού, παίρνουμε μπαλάκια μείγματος και τα κυλάμε πάνω σε κοσκινισμένο κακάο. Τα καλύπτουμε πολύ καλά με το κακάο. Τα διατηρούμε στο ψυγείο. Πριν τα σερβίρουμε τα αφήνουμε 10΄ σε θερμοκρασία δωματίου.

Τα σοκολατάκια της φωτογραφίας έχουν επικαλυφθεί με σοκολάτα.

ΠΗΓΗ: ΑΡΓΥΡΩ

Advertisements

About Kalimera! - Gia Sena!

General Issues (photos, history, culture, relegion)
This entry was posted in ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΜΑΣ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s