Τρούφες σοκολάτας

Υλικά παρασκευής

  • 300 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 50 γραμμ. βούτυρο
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 80 γραμμ. μπισκότα βουτύρου χοντροσπασμένα
  • 1 φλ. τσαγιού στραγγισμένο και ψιλοκομμένο γλυκό κουταλιού πορτοκάλι ή νεράντζι ή περγαμόντο.
  • 1 πορτοκάλι ή 1 περγαμόντο (ξύσμα, τριμμένο σε χοντρό τρίφτη)
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • Για την επικάλυψη θα χρειαστούμε,  σκόνη κακάο ή  άχνη ή  τρίμματα σοκολάτας ή  αλεσμένους ξηρούς καρπούς. troufesΕνδεικτική φωτογραφία

Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το βούτυρο.

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν βράσει τη ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα και το βούτυρο. Περιμένουμε ένα λεπτό.

Μετά απαλά ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει λείο. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού ή περγαμόντου. Αφήνουμε πέντε ή εξι λεπτά το μείγμα να κρυώσει. Ανακατεύουμε 2-3 φορές. Τότε προσθέτουμε το ψιλοκομμένο γλυκό κουταλιού, τα μπισκότα και το κονιάκ  (το ψιλοκομμένο γλυκό κουταλιού είναι προαιρετικό ή μπορεί να αντικατασταθεί με ξηρούς ωιλοκομμένους καρπούς). Τα μπισκότα μπορεί να είναι ολικής αλέσεως ή και πτι μπέρ. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα.  Το αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου μία  ώρα μέχρι να σφίξει και να σταθεροποιηθεί. Μ’ ένα κουτάλι γλυκού παίρνουμε λίγη ποσότητα και γρήγορα πλάθουμε στο χέρι τρουφίτσα. Ρολάρουμε τις τρούφες σε κακάο ή τρίμματα σοκολάτας ή άχνη ή αλεσμένους ξηρούς καρπούς.

ΠΗΓΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ : ΑΡΓΥΡΩ

Advertisements

About Kalimera! - Gia Sena!

General Issues (photos, history, culture, relegion)
This entry was posted in ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΜΑΣ and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s