Κεϊκ πορτοκαλιού «Α»

keik-portokaliΥλικά συνταγής

  • 140 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 225 γραμμ. κοσκινισμένο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
  • 1½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 225 γραμμ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 1 ακέρωτο πορτοκάλι (ξύσμα)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 -5 κ.σ. χυμός πορτοκάλι
  • 60 γραμμ. καστανή ζάχαρη
  • 50 γραμμ. λιωμένη σοκολάτα
  • 3 μεγάλα αυγά

portokalia1 portokalia 02Εκτέλεση συνταγής

Τοποθετούμε όλα τα υλικά του κέικ στον κάδο του μίξερ: βούτυρο, αλεύρι, μπέικιν, ζάχαρη, αυγά, γιαούρτι, ξύσμα και αλάτι. Τα χτυπάμε όλα μαζί για 5΄ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βουτυρώνουμε μια μακρόστενη μικρή φόρμα για κέικ και τη στρώνουμε με λαδόκολλα. Αδειάζουμε το μείγμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 50΄, μέχρι να ροδίσει.

Σε μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε το χυμό πορτοκάλι και διαλύουμε μέσα τη ζάχαρη ανακατεύοντας. Περιχύνουμε το ψημένο κεϊκ με το σιρόπι.  Οταν κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και το βάζουμε σε πιατέλα.

Με τη λιωμένη σοκολάτα (μπεν μαρί)  κάνουμε κάθετες γραμμές πάνω του. Αφήνουμε να στερεοποιηθεί η σοκολάτα και έπειτα το κόβουμε σε κομμάτια. Πασπαλίζουμε με ζάχαρι άχνη και στολίζουμε με λεπτές φέτες πορτοκάλι γλυκό κουταλιού.

ΠΗΓΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ: ΑΡΓΥΡΩ

Advertisements

About Kalimera! - Gia Sena!

General Issues (photos, history, culture, relegion)
This entry was posted in ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΜΑΣ and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s