Χορτόπιτα με διάφορα χόρτα

kafkalithres

Για τη γέμιση

  • 1 κιλό χόρτα, καυκαλήθρες, παπαρούνες, ζοχούς, μυρώνια,
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους.
  • 1 ματσάκι άνηθος.
  • 300 γραμμ. φέτα (κομμένη σε πολύ μικρά κομμάτια)
  • 200 γραμμ. γραβιέρα (τριμμένη)
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • μισό κουταλάκι μοσχοκάρυδο.

Ζεματίζουμε  τα χόρτα  και τα σφίγγουμε ώστε να αποβάλουν τα υγρά τους. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνθηθο. Τρίβουμε τη γραβιέρα και τη φέτα. Προσθέτουμε το πιπέρι, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.

Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί,  και στρώνουμε ένα-ένα τα φύλλα. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο καθένα φύλλο χωριστά. Βάζουμε τα μισά φύλλα του πακέτου κρούστας από κάτω και τα υπόλοιπα επάνω.  Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα,pita περιχύνοντας τα  ένα-ένα με ελαιόλαδο.

Στρίβουμε τις άκρες των φύλλων. Χαράζουμε σε κομμάτια, ραντίζουμε με λίγο νερό και λίγο λάδι. Ψήνουμε σε αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα, περίπου στους 175οC, για 1 ώρα.

Advertisements

About Kalimera! - Gia Sena!

General Issues (photos, history, culture, relegion)
This entry was posted in ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ - ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s