ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ «ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ»

ROSES Στο κήπο μας είχαμε τριανταφυλλιές εκατοντάφυλλες που άνθιζαν το Μάιο. Μοσχοβολούσε ο τόπος! Κάθε χρόνο η γιαγιά και η μαμά ετοίμαζαν  «γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο» για το τρατάρισμα των συγγενών και των φίλων.

Η συνταγή

Αφαιρούμε τα ροδοπέταλα από τα τριαντάφυλλα, τα χωρίζουμε ένα – ένα κόβουμε με ένα ψαλίδι το άσπρο κάτω μέρος και τα ζυγίζουμε. Τα τοποθετούμε σε  βαθύ σκεύος, τα πλένουμε προσεκτικά για να φύγουν οι σκόνες και τα στραγγίζουμε.

Σε μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη. Αφήνουμε το μίγμα να βράση σε υψηλή θερμοκρασία για ένα λεπτό από τη στιγμή που θα αρχίζει να κοχλάζει. Προσθέτουμε τα ροδοπέταλα και το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε το γλυκό σε μέτρια προς σιγανή θερμοκρασία να βράσει για 20-25 λεπτά, έως ότου το σιρόπι δέσει και τα ροδοπέταλα μαλακώσουν αλλά χωρίς να λιώσουν. Συνολικός χρόνος βρασμού  περίπου τα 30  λεπτά! Αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει. Πρέπει να έχει αρκετό σιρόπι το γλυκό και αρκετό λεμόνι για να μην πήξει και στεγνώσει και να μην ζαχαρώσει. Όσο το γλυκό βράζει, το χρώμα του γίνεται πιο σκούρο.

L1050186 Δοκιμάζουμε το σιρόπι εάν έδεσε, ρίχνοντας μια σταγόνα σε ένα πιατάκι που το έχουμε αφήσει για 10 λεπτά στο ψυγείο.

Εάν η σταγόνα του σιροπιού κρατήσει το σχήμα της, το σιρόπι είναι έτοιμο αλλιώς χρειάζεται λίγο ακόμη βράσιμο.

Τοποθετούμε το γλυκό σε αποστειρωμένο και στεγνό βαζάκι.

P5233711L1050215

Υλικά

100 γρ. Ροδοπέταλα

520 γρ. ζάχαρη

400-420 γρ. νερό

Χυμό από 2 λεμόνια

Advertisements

About Kalimera! - Gia Sena!

General Issues (photos, history, culture, relegion)
This entry was posted in ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΜΑΣ and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s