ΣΤΑΦΙΔΟΠΙΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ

M.H. IMG_2192Σταφιδόπιτα νηστίσιμη

Συνταγή της Μαίρης Ηλιοπούλου

Υλικά

5 ποτήρια του νερού αλεύρι χωριάτικο, όχι φίνο,  μαγιά φούρνου, όσο δύο ρεβίθια,

1 ποτήρι του νερού χαλβά σοκολάτας, 1/2 ποτήρι σταφίδες  ξανθές,

3 κουταλιές γεμάτες βούτυρο μαργαρίνη, ξύσμα πορτοκαλιού ή μανταρινιού,

1 βανίλια, M.H. IMG_2191½ κουτάλι του γλυκού κανέλλα,

½  ποτήρι του νερού ζάχαρη καστανή,

2 ποτήρια του νερού νερό ή όσο πάρει, χρησιμοποιούμε πάντα χλιαρό νερό,

Μπορείτε να προσθέσετε και χυμό από πορτοκάλι, προαιρετικό,

MH - IMG_2193Διαλύουμε τη μαγιά σε ζεστό νερό και την προσθέτουμε στο μισό αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά! Κόβουμε το χαλβά σε μικρά κομμάτια και τον ρίχνουμε στο μείγμα και σε συνέχεια ρίχνουμε όλα τα στερεά μέσα στο μείγμα και  το υπόλοιπο αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι όλα τα υλικά, ώσπου να έχουμε έναν παχύρρευστο χυλό.
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι και το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Χτυπάμε ελαφρά από την ανάποδη το ταψί για να φύγει το περιττό αλεύρι και ρίχνουμε το  χυλό μας.

Αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει για μία ώρα και μισή περίπου!

NarcissusTazettaΨήνουμε για 45-50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς κατά προτίμηση στον αέρα.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.

Advertisements

About Kalimera! - Gia Sena!

General Issues (photos, history, culture, relegion)
This entry was posted in ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΜΑΣ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s