ΦΙΡΙΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

Γιορτινό και χριστουγεννιάτικο φαγητό της Καππαδοκίας, μαγειρεμένο πάνω σε σινί στο ταντούρι.
10 μήλα φιρίκια, 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, 3 κουταλιές βούτυρο, 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 κουταλιά κόλιαντρο,1 κουταλάκι ζάχαρη,1/2 κουταλάκι κανέλα, αλάτι, πιπέρι
ΦΙΡΙΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ - ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΗΣ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ

ΦΙΡΙΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ – ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΗΣ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ

Με ένα κουταλάκι αφαιρούμε τα κουκούτσια και αρκετή από την ψίχα των μήλων.
Ροδίζουμε το κρεμμύδι με 1 κουταλιά βούτυρο και προσθέτουμε τον κιμά. Οταν κοκκινήσει, ρίχνουμε το κόλιαντρο, τη ζάχαρη, την κανέλλα, αλατοπίπερο, 1/2 ποτήρι νερό και το αφήνουμε να ψηθεί.
Γεμίζουμε τα φιρίκια με τον κιμά. Τα τοποθετούμε σε ταψί, τα περιχύνουμε με 2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Απο το βιβλίο Μικρασιατική Κουζίνα – Σ.ΜΠΟΖΗ
Advertisements

About Kalimera! - Gia Sena!

General Issues (photos, history, culture, relegion)
This entry was posted in ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ - ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s