ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

Αμυγδαλωτοί κουραμπιέδες Νέας Καρβάλης

Είναι η συνταγή για τους φημισμένους κουραμπιέδες Νέας Καρβάλης και προέρχεται από τη Μικρά Ασία.

Υλικά

  • 600 γρ. αμύγδαλο ψίχα με τη φλούδα
  • 600 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 225 γρ. ζάχαρη ψιλή
  • 900 γρ. αλεύρι
  • 2 κουταλάκια κανέλα
  • 1 φλιτζανάκι μπράντι
  • Άχνη ζάχαρη
KOYRABIEDES1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο πάρα πολύ καλά. Δεν το λυπόμαστε καθόλου.

2. Όταν ασπρίσει προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
3. Μόλις αφομοιωθεί η ζάχαρη προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους και το κονιάκ, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα.
4. Συνεχίζουμε με τα αμύγδαλα και το αλεύρι. (Σ΄ αυτή τη φάση θα χρειασθεί να αλλάξουμε τα αναδευτήρια του μίξερ γιατί το μίγμα παίρνει πλέον μορφή ζύμης).
Στο τέλος πρέπει να είναι μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
5. Πλάθουμε του κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλουμε και τους ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
6. Όταν τους βγάλουμε τους αφήνουμε να κρυώσουν, τους κυλούμε σε άχνη ζάχαρη και τους τοποθετούμε στην πιατέλα στρώσεις-στρώσεις και σε κάθε μία στρώση πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Ο φούρνος να ανάβει στο πάνω-κάτω. Ποτέ στον αέρα.
Αν τυχόν όταν τους βγάλετε από το ταψί διαλύονται, είναι πιθανόν να σας έχει ξεφύγει το βούτυρο. Βάλτε τους σε απορροφητικό χαρτί και ζαχαρώστε τους την επομένη μέρα. Το χαρτί θα έχει απορροφήσει το επιπλέον βούτυρο.

Advertisements

About Kalimera! - Gia Sena!

General Issues (photos, history, culture, relegion)
This entry was posted in ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΜΑΣ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s