ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ ΣΤΗ ΧΟΒΟΛΗ

Παραδοσιακός ελληνικός καφές στη χόβολη. ‘Αλλη γεύση!

Για να υπάρχει αυτή η γεύση και το άρωμα του καφέ θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν ή η μηχανή της ζεστής άμμου, ή να ψηθεί στη στάχτη των κάρβουνων, στο τζάκι.

Ο φρεσκοκομμένος ελληνικός καφές με τον παραδοσιακό χειροκίνητο μύλο άλεσης καφέ έχει και όλο το άρωμα που θα θέλατε!

Χρειάζεται ένα παραδοσιακό μπρίκι, όπου ψήνεται μόνο ένα φλυντζανάκι καφέ. Μετράμε το νερό με το φλυντζανάκι του καφέ, και προσθέτουμε  την ποσότητα του φρεσκοκομμένου καφέ. Αν τον θέλουμε βαρύ θα χρειαστούν δύο ή τρία κοφτά κουταλάκια. Η ζάχαρη προαιρετική. Τοποθετούμε το μπρίκι με το νερό και τον καφέ στη χόβολη μέχρι τη μέσητου μπρικιού και ανακατεύουμε με μικρό αναδευτήρα. Σε πέντε λεπτά ο καφές έχει αρχίσει και φουσκώνει. Μόλις φθάσει στο ύψος του μπρικιού είναι έτοιμος. Σερβίρεται σε χοντρό φλυντζανάκι του καφέ, και συνοδεύεται με κρύο νερό, λουκούμι, και γλυκό κουταλιού.

greekcoffe_b KAFES

Advertisements

About Kalimera! - Gia Sena!

General Issues (photos, history, culture, relegion)
This entry was posted in ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΜΑΣ and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s