ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΣΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ

Νηστίσιμα σκαλτσούνια με λουκούμι από την Μονή Ευαγγελιστρίας skaltsoyniaΓεμιστά σκαλτσούνια με λουκούμι και καρύδι

Στην Κρήτη, αυτά τα σκαλτσούνια τα λένε πατούδα και εκτός από άχνισμα με ζάχαρη τα κάνουν και σιροπιαστά.

Υλικά (για 25 σκαλτσούνια):

Για τη ζύμη

  • 1 κούπα λάδι
  • 1/2 κούπα κρασί λευκό
  • 1/4 κούπας ζάχαρη
  • 3 και 1/2 κούπες αλεύρι μαλακό
  • 3 κουταλιές γλυκού baking powder
  • 2 βανίλιες

Για τη γέμιση

  • 25 μικρά λουκούμια
  • 25 μισά καρύδια (πεταλουδίτσες)

Εκτέλεση:

Σε μπολ, κτυπώ με σύρμα το λάδι, κρασί και τη ζάχαρη. Προσθέτω, ανακατεύοντας με κουτάλα, το αλεύρι, το baking και τη βανίλια. Θα γίνει μια μαλακιά ζύμη που πλάθεται εύκολα στα χέρια σας.

Μοιράστε τη σε 25 μπαλάκια. Απλώστε κάθε μπαλάκι ζύμης στη παλάμη σας, βάλτε ένα λουκούμι και μισό καρύδι και κλείστε τη ζύμη γύρω τους.

Βάλτε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε για 30-40 λεπτά στους 180βαθμούς Κελσίου, αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν.

Αφήστε να κρυώσουν, ραντίστε με ανθόνερο και κοσκινίστε πάνω τους ζάχαρη άχνη.

ΠΗΓΗ: tastefull.gr

Advertisements

About Kalimera! - Gia Sena!

General Issues (photos, history, culture, relegion)
This entry was posted in ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΜΑΣ and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s