Γαρίδες με σκορδόλαδο

Υλικά :

500 γρ. κατεψυγμένες, καθαρισμένες γαρίδες
Νερό, αλάτι
2-4 σκελίδες σκόρδο
5 κουταλιές της σούπας λάδι
½ ποτήρι άσπρο κρασί
Πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση :

Τοποθετούμε τις παγωμένες γαρίδες σε νερό που βράζει, όπου προσθέτουμε αλάτι. Μετά την πρώτη βράση τις στραγγίζουμε και  τις αφήνουμε να στεγνώσουν. Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι κι εκεί σοτάρουμε τις  γαρίδες για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και ρίχνουμε το κρασί. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει, ώσπου να μείνει με το ζουμί του. Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αν θέλουμε περιχύνουμε τις γαρίδες με χυμό λεμονιού.

ΠΗΓΗ: monastiriaka

Advertisements

About Kalimera! - Gia Sena!

General Issues (photos, history, culture, relegion)
This entry was posted in ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ - ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s