Ο δρόμος των ασκητών

To βαθύ μυστικό των αγίων είναι τούτο: Μην επιθυμείς κανενός είδους εγωϊστική ελευθερία και θα σου δοθεί η πραγματική ελευθερία…

Καταπολέμησε τον εαυτό σου κι ο εχθρός φεύγει τόσο γρήγορα όσο εσύ πλησιάζεις.  Εγκαθίδρυσε μέσα σου την ειρήνη και ο ουρανός και η γή θα συνάψουν φιλία μαζί σου. Προσπάθησε με μιά συνεχή επίδοση στην πνευματική ζωή να μπείς στον εσώτατο θάλαμο της καρδιάς σου και τότε θα μπορέσεις ν’ ανακαλύψεις τον ουράνιο θάλαμο. Γιατί και οι δύο είναι το ίδιο πράγμα … Τα σκαλοπάτια για τη βασιλεία του ουρανού είναι μέσα σου, κρυμμένα στα βάθη της καρδιάς σου …}   Asketernas Vag. Tito Colliander (Σουηδός)

aloeveraΑπό τον Πρόλογο του βιβλίου «Ο Δρόμος των Ασκητών»

… Ο «Δρόμος των Ασκητών» δε θα καλλιεργήσει την παράνοιά μας, όπως κάνουν οι πολιτικοί τυχοδιώκτες της εποχής μας, βαυκαλίζοντάς μας με τη σκέψη ότι κάποιος άλλος φταίει για τη δική μας και για του κόσμου την κακοδαιμονία, αλλά θα βοηθήσει την πνευματική μας ανάπτυξη διδάσκοντάς μας πως να ανιχνεύουμε και να ξεριζώνουμε αυτή την κακία αντί να την αφήνουμε απασχολημένοι καθώς είμαστε με την παρατήρηση και την επισήμανση της κακίας των άλλων.

Ο «Δρόμος των Ασκητών» θα μας αποκαλύψει τον απέραντο χώρο της προσευχής που είναι ο τρόπος με τον οποίο ο άνθρωπος συνδέεται με την πηγή της ζωής του, που είναι ο Θεός, και με τον οποίο πετυχαίνει την ανάπτυξη και την ολοκλήρωση του που οι πατέρες την ονομάζουν θέωση. (Παπα Φιλόθεος Φάρος)

ikesia-askitria

Advertisements

About Kalimera! - Gia Sena!

General Issues (photos, history, culture, relegion)
This entry was posted in ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΜΑΤΙΕΣ and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s