Mε κυδώνι …

Ελληνικό τσιζκεϊκ με κυδώια …

Εκτέλεση για τη βάση:
Τρίβουμε στο blender τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε μαζί με το λιωμένο βούτυρο. Στρώνουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. και ύψους 4 εκ. πιέζοντάς το πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια.

Εκτέλεση για την κρέμα:
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το γιαούρτι συνεχίζοντας το χτύπημα έως ότου η κρέμα δέσει και μοιάζει με σφιχτή σαντιγί. Με αυτή γεμίζουμε το τσέρκι πάνω από το μπισκότο. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει η κρέμα. Σερβίρουμε με τα ψητά κυδώνια.

kidoniΕκτέλεση για τα κυδώνια:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά (κανέλα, δάφνη, γλυκάνισο, βανίλια )και τα βράζουμε για 1 λεπτό (να διαλυθεί η ζάχαρη). Πλένουμε καλά τα κυδώνια και τα κόβουμε στα τέσσερα. Τα ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Βάζουμε τη σκεπασμένη κατσαρόλα μέσα στο φούρνο (Miele) και ψήνουμε στους 170-180οC για 2,5 ώρες. Ανά μία ώρα αναποδογυρίζουμε τα κυδώνια. Αφήνουμε να κρυώσουν. Πηγή: Γλυκές Αλχημείες – Παρλιάρος

Advertisements

About Kalimera! - Gia Sena!

General Issues (photos, history, culture, relegion)
This entry was posted in ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΜΑΣ and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s