Χταπόδι με κριθαράκι

Υλικά:

Χταπόδι (1 κιλού περίπου)

1 πιπεριά πράσινη

1 ντομάτα μεγάλη ώριμη ψιλοκομμένη

250 ml ντομάτα κονκασέ

1  σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

Μαϊντανός ψιλοκομμένος

5-6 κόκκους μπαχάρι

1 φύλλο δάφνης

500 γραμμάρια κριθαράκι μέτριο

xtapodi me kriuaraki

Εκτέλεση:  

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι να βράσει για περίπου 1 ώρα ρίχνοντας μέσα περίπου 200 ml ξύδι, κόκκους πιπέρι, 2 φυλλα δάφνης και περίπου 400ml νερο Μόλις βράσει το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το κόβουμε σε κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε λάδι να κάψει και ρίχνουμε τα κομμάτια από το χταπόδι. Τα σοτάρουμε καλά και ρίχνουμε την πιπεριά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και το φρέσκο κρεμμυδάκι και αφήνω να σοταριστει και αυτό. Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε  συνέχεια για να μην κολλήσει. Προσθέτουμε την φρέσκια ντομάτα, την ντομάτα κονκασέ και 1 λίτρο νερό περίπου. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και μια πρέζα ζάχαρη Προσθέτουμε το μπαχάρι και το φύλλο δάφνης και αφήνουμε να βράσει το γιουβέτσι σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να μην κολλήσει. Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε ξανά. ΠΗΓΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ: ΑΓΙΑ ΜΕΤΕΩΡΑ

 

Advertisements

About Kalimera! - Gia Sena!

General Issues (photos, history, culture, relegion)
This entry was posted in ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ - ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s