Ψαρόσουπα με μπακαλιάρο

Υλικά

3-4 πατάτες

5 μέτρια κρεμμύδια

5 μέτρια καρότα

1 ματσάκι σέλινο

800 γρ.ψάρι μπακαλιάρο

1-2 φλιτζανάκια του καφέ ρύζι

λάδι

2 αυγά

3 λεμόνια

1 λίτρο νερό

1/4 κ.γλ. κρόκο κοζάνης (σαφράν)

psarosoupa me mpakaliaroΕκτέλεση

Βάζουμε τα λαχανικά σε μια κατσαρόλα με το νερό, προσθέτουμε λίγο λάδι και τα βράζουμε. Αφαιρούμε τα λαχανικά από το νερό και  προσθέτουμε στο ζουμί το ψάρι, το οποίο έχουμε τυλίξει σε τούλι. (Αυτό βοηθάει να μη μείνουν λέπια και κόκκαλα στη σούπα μας και μας γλιτώνει από τη διαδικασία του σουρώματος της σούπας μετά. Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε το ψάρι σε καλαθάκι να βράσει και να σουρώσετε το ζωμό πριν ρίξετε μέσα το ρύζι). Βράζουμε 15 λεπτά το ψάρι σε σιγανή φωτιά. Δε χρειάζεται παραπάνω γίνεται πολύ γρήγορα. Όταν είναι έτοιμο το αφαιρούμε από το νερό, προσθέτουμε το ρύζι και σιγοβράζουμε. Στο μεταξύ λιώνουμε με ένα πηρούνι ή στο μούλτι μερικά από τα λαχανικά μας και λίγο από το ψάρι και τα προσθέτουμε στη σούπα. Αυτό βοηθάει να χυλώσει η σούπα μας και βέβαια είναι μία καλή λύση να φάνε τα παιδιά τα λαχανικά και το ψάρι μια και ενσωματώνονται στο ζωμό. Χτυπάμε σ’ ένα πιάτο τα αυγά και τα λεμόνια μαζί με τον κρόκο Κοζάνης, προσθέτουμε λίγη από τη σούπα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Το ρίχνουμε όλο μέσα στην ψαρόσουπα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Η σούπα μας μπορεί να σερβιριστεί σκέτη με χυμό λεμονιού ή να την αυγοκόψουμε όπως παραπάνω. ΠΗΓΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ: ΑΓΙΑ ΜΕΤΕΩΡΑ

Advertisements

About Kalimera! - Gia Sena!

General Issues (photos, history, culture, relegion)
This entry was posted in ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ - ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s