Κεφτεδάκια με κυδώνια

Ένα πολύ ξεχωριστό φαγητό που μας έρχεται από την Κωνσταντινούπολη

Κεφτεδάκια με κυδώνια στην κατσαρόλα

 Για τη συνταγή

  • 1 κιλό κυδώνια
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 1/2 φλιτζάνι πετιμέζι
  • 1 1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1 κουτ.γλυκ. κόλιανδρο σπασμένο
  • 1 κουτ.γλυκ. μαύρο πιπέρι
  • 3/4 φλιτζάνι φιστίκι Αιγίνης ή κουκουνάρι
kefte kidoniΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε ένα μπολ ρίχνετε τον κιμά, τα μπαχαρικά και τα φυστίκια Αιγίνης, προσθέτετε το αλάτι και ζυμώνετε καλά. Πλάθετε μικρά στρογγυλά κεφτεδάκια.

2. Καθαρίζετε τα κυδώνια από τη φλούδα τους, χωρίς να τα κόψετε και με το ειδικό εργαλείο αφαιρείτε τα κουκούτσια. Τα κόβετε σε ροδέλες. Σε μια κατσαρόλα αραδιάζετε σαν αλυσίδα γύρω – γύρω μια φέτα κυδώνι, ένα κεφτεδάκι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά σας. Περιχύνετε με το πετιμέζι και το κρασί και μαγειρεύετε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν τα κυδώνια, περίπου 30 λεπτά.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα κυδώνια με ξινόμηλα.

ΠΗΓΗ  ΣΥΝΤΑΓΗΣ: mirsini cooking

Advertisements

About Kalimera! - Gia Sena!

General Issues (photos, history, culture, relegion)
This entry was posted in ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ - ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s