Κολοκύθα γεμιστή

Υλικά:

1 κολοκύθα μακρόστενη, περίπου 1 1/2 κιλό ή 2 μικρές
3 μεγάλα μήλα
1 σκελίδα σκόρδο
3 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φλιτζ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
250 γραμμ. ροκφόρ ή κατσικίσιο τυρί
50 γραμμ. ροκφόρ σε τρίμματα και λίγα καρύδια για γαρνιτούρα
2 κ.γλ. φρέσκο θυμάρι
1 κ.γλ. μέλι

kolokythaΤι θα κάνετε: Διαλέγετε μία τρυφερή μακρόστενη κολοκύθα. Την πλένετε καλά από έξω, την κόβετε στη μέση και αφαιρείτε με ένα κουτάλι τις ίνες και τους σπόρους της. Τη βάζετε σε ταψί. Στη συνέχεια πλένετε τα μήλα, τα κόβετε κι αυτά στη μέση κι αφαιρούμε με προσοχή τα κουκούτσια. Τα βάζετε στο ταψί μαζί με την κολοκύθα. Με ένα πινέλο αλείφετε την ψίχα τους με λίγο ελαιόλαδο και ισομοιράζετε πάνω τους το σκόρδο τρίβοντάς το. Ακουμπάτε μέσα στην κοιλότητά τους από 1 κομμάτι βούτυρο. Αλατοπιπερώνετε καλά, τα βάζετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο και τα ψήνετε στους 180°C μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 40΄. Αφού ψηθούν, με ένα κουτάλι αδειάζετε προσεκτικά την ψίχα τους και τους χυμούς τους σε ένα μπολ. Αφήνετε στην κολοκύθα και στα μήλα τόση σάρκα ώστε να μη χάσουν το σχήμα τους (όπως κάνετε και με τις μελιτζάνες στα παπουτσάκια). Λιώνετε καλά τη σάρκα με πιρούνι και προσθέτετε το τυρί λιωμένο (με το πιρούνι), τα καρύδια, το θυμάρι και αλατοπίπερο. Ανακατεύετε και γεμίζετε ξανά τις κοιλότητες κολοκύθας-μήλων. Τέλος, πασπαλίζετε με τα τρίμματα ροκφόρ και τα υπόλοιπα καρύδια. Περιχύνετε με λίγες σταγόνες μέλι και ψήνετε για 10΄ μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρετε σαν πρώτο πιάτο κόβοντας σε κομμάτια όσο είναι ζεστό και συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα.

See more at: mama365.gr

Advertisements

About Kalimera! - Gia Sena!

General Issues (photos, history, culture, relegion)
This entry was posted in ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ - ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s