Τραχανάς σούπα

της Μαίρης Ηλιοπούλου

Μια νόστιμη τραχανόσουπα  για τις κρύες ημέρες του χειμώνα!

IMG20151228Υλικά

Τραχανάς ξινόχοντρος.

Τομάτα πελτέ (δύο κουταλιές της σούπας γεμάτες).

Αλάτι, πιπέρι μαύρο.

Λάδι (μια κουταλιά της σούπας μόνο).

Φέτα ή κατσικίσιο τυρί.

Κομμάτια κρέας ή και κόκκαλα από το αρνί στο φούρνο.

Βράζετε τον τραχανά με το νερό για 5 έως 10 λεπτά. Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, την τομάτα, το λάδι. Στο τέλος προσθέτετε τα κομμάτια ή και τα κόκκαλα από το αρνί στο φούρνο που σας έχουν περισσέψει. Επίσης προσθέτετε μια κουταλιά από το λίπος και το ζελέ που έχετε κρατήσει από το ψητό αρνί. Τα αφήνετε να βράσουν όλα μαζί μέχρι να ψηθεί καλά ο τραχανάς, προσέχοντας να έχει αρκετό νερό ώστε να παραμείνει σούπα.

Σερβίρετε με κομμάτια από φέτα ή κατσικίσιο τυρί και φρυγανισμένο ψωμί!

Advertisements

About Kalimera! - Gia Sena!

General Issues (photos, history, culture, relegion)
This entry was posted in ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ - ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s