Πως μας βλέπουν οι άλλοι;

Νομίζουμε ότι ξέρουμε πώς μας βλέπουν οι άλλοι. Υποθέτουμε πως οι άλλοι έχουν γι’ εμάς την εικόνα που έχουμε κι εμείς για τους εαυτούς μας. Απ’ ότι φαίνεται, το τι εικόνα έχουν δημιουργήσει οι άλλοι για εμάς, αλλά και το τι νομίζουμε ότι οι άλλοι πιστεύουν γι’ εμάς, έχουν τεράστια απόκλιση μεταξύ τους.

wooden-glassesH εικόνα που δημιουργείται στον καθένα όσον αφορά το πρόσωπό μας διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Οι αντιλήψεις μας για τους άλλους είναι σύμφωνα πάντα με τις καταχωρήσεις του καθενός στη δική του μπάνκα! Έτσι πολλές φορές οδηγούμαστε σε παρερμηνείες συμπεριφορών και σκέψεων των άλλων!

Ακόμα έχουμε την εντύπωση ότι στο «σύντροφο μας», οι αντιδράσεις μας είναι προφανείς, δηλαδή οι εκφράσεις μας, ο τρόπος ομιλίας μας και η στάση μας, αποκαλύπτουν ακριβώς αυτό που έχουμε στο μυαλό μας. Και όμως υπάρχουν πάντα περιθώρια για μια παρεξήγηση και τίποτα δεν είναι προφανές!

Κάποια εικόνα του πώς μας αντιλαμβάνονται οι άλλοι αποκτούμε όταν συναντάμε πολύ κόσμο. Όταν λοιπόν κάποιος στις συναναστροφές μας αποφεύγει είναι διότι έχει την εναλλακτική να μιλήσει σε κάποιον άλλον, και ότι δεν «τρελαίνεται» για την παρέα μας για τους δικούς του αποκλειστικούς λόγους και αντιλήψεις.!

Advertisements

About Kalimera! - Gia Sena!

General Issues (photos, history, culture, relegion)
This entry was posted in ΟΙ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΟΥ and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s