Μοναξιά;

Πως είναι δυνατόν μια εικόνα στο προφίλ αλλά και σε συνέχεια οι αναρτήσεις σχετικές με θρησκευτικό περιεχόμενο  να δηλώνουν ότι μπορούν ν’ αντικαταστήσουν τη μοναξιά των γυναικών ή ακόμα και των ανδρών; Δηλαδή δεν έχω τι να κάνω και ασχολούμαι με τις εικονίτσες και δηλώνω πως είμαι πρόσωπο που ασχολείται με τα θρησκευτικά  και ίσως καλύπτω τη μοναξιά μου με αυτά;

monoiΑυτά τα ερωτήματα μου προέκυψαν από ένα σχετικό σχόλιο φίλου στο f/b.

Η μοναξιά είναι μια συναισθηματική κατάσταση, όπου ο άνθρωπος βιώνει ένα έντονο και θλιβερό συναίσθημα κενού, απομόνωσης, που συνοδεύεται από απελπισία, πικρία και ψυχική κούραση. Συναισθήματα μη αποδοχής από τους άλλους, διαπίστωση έλλειψης αγάπης, και εγκατάλειψης κ.λ.π.

Η άποψή μου είναι ότι καμία εικόνα δεν μπορεί να αναπληρώσει το συναίσθημα του κενού εάν πραγματικά ο αναρτών δεν γνωρίζει τι σημαίνει το «αναρτώ εικόνα αγίου» και συνοδεύεται από την ανάλογη πνευματική ζωή!

Όσοι/όσες αναρτούν τις εικονίτσες στα προφίλ θα πρέπει ν’ αναρωτηθούν γιατί τις αναρτούν δεδομένου ότι η πνευματική ζωή είναι ένα προσωπικό θέμα (ισχύει και προσωπικά). Μια εικόνα μπορεί να δηλώνει  ότι υπάρχει κάποιος άγιος στη ζωή μας στον οποίο πιστεύουμε και ίσως και αναζήτηση κάποιας παροχής προστασίας και άλλα …

Μπορεί επίσης να σημαίνει και παντελή απουσία πίστης ή και κάλυψη μιας καταστάσεως ….

Στο f/b δεν υπάρχει ζωντανή επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και μεσολαβεί ένα μηχάνημα. Κοινωνική δικτύωση μέσω ενός μηχανήματος και ενός διαχειριστή. Στην άλλη μεριά δεν γνωρίζεις ποιος είναι!

Μπορούμε να μιλάμε για τη δημιουργική μοναξιά ενός ανθρώπου, όταν αυτή αναπληρώνεται από καθημερινή άσκηση και υπάρχει πρόγραμμα για την απόκτηση νοήματος ζωής!

Τέλος να ευχαριστήσω τον φίλο για την κατανόηση του στις γυναικούλες αυτές!  Τα πιο πάνω είναι ένα απλό σχόλιο φίλε μου … Να προσθέσω ότι η μοναξιά (ψυχική ασθένεια θα έλεγα) χτυπάει, όπου δεν υπάρχει εσωτερική πληρότητα,  διαρκής ανανέωση, και έλλειψη ποιότητας ζωής … !

Advertisements

About Kalimera! - Gia Sena!

General Issues (photos, history, culture, relegion)
This entry was posted in ΟΙ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΟΥ and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s