Αυγά ποσέ

Μας θυμίζουν τα αυγά του τηγανιού, καθώς είναι μαγειρεμένα χωρίς το τσόφλι. Γι’ αυτό το λόγο δεν έχουν επιπλέον θερμίδες και λιπαρά. Είναι ιδανικά για  light σαντουϊτς και φρέσκες πράσινες σαλάτες. Τα αυγά ποσέ ενισχύουν τα ελαφρά γεύματα σε πρωτεΐνη αλλά και σε γεύση.

Συνταγή για αυγά ποσέ

Υλικά: 1 λίτρο νερό, 4 κουταλιές της σούπας ξίδι, 4 αυγά

Εκτέλεση:

Βάζουμε το νερό με το ξίδι σε κατσαρόλα, το ζεσταίνουμε και λίγο πριν πάει να κοχλάσει, σπάμε τα αυγά σε κάποιο μικρό μπολ και τα ρίχνουμε ένα-ένα απαλά στο νερό. Αφήνουμε τα αυγά να μαγειρευτούν μέχρι να ασπρίσει καλά το ασπράδι και ο κρόκος να μείνει απαλός και ελαστικός. Συνήθως χρειάζονται γύρω στα 3 λεπτά. 

Αφαιρούμε τα αυγά ένα-ένα, είτε με σουρωτήρι, είτε με τρυπητή κουτάλα, τα αφήνουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί και τα χρησιμοπούμε όπως θέλουμε: στα σάντουιτς, στις σαλάτες ή σκέτα, επάνω σε φρυγανισμένο ψωμί, με αλάτι, πιπέρι και ελάχιστο ελαιόλαδο.

Μπορούμε να αφαιρέσουμε με μαχαίρι τα «κρόσσια» που έχουν δημιουργηθεί περιμετρικά του αυγού απ’ το ασπράδι.

Μπορούμε ακόμη να ανακατέψουμε το καυτό νερό και να ρίξουμε το αυγό την ώρα που δημιουργείται η δίνη, η φόρα της οποίας θα δώσει πιο στρογγυλό σχήμα περιμετρικά του ασπραδιού.

Οι φωτογραφίες είναι από το διαδίκτυο.

Πληροφορίες: ΕΘΝΟΣ

About Kalimera! - Gia Sena!

General Issues (photos, history, culture, relegion)
This entry was posted in ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ - ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε