O ελληνικός καφές!

Καλημέρα!

Οι μέρες δύσκολες και ένα καφεδάκι βοηθάει για ένα διάλειμα δέκα λεπτών, χωρίς να σκεπτόμαστε τα φοβερά προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά.

Είναι η ουσία του (η καφεϊνη), είναι η παρέα, είναι το break, είναι η χαλάρωση που λένε από τον προγραμματισμό, μιά ανάσα και μιά έξοδος από την έντονη πίεση της ημέρας. Είναι μιά πιθανή έξοδος των συναισθημάτων μας (συζήτηση ή και μονόλογος ..) που καταπιέζονται από το πρόγραμμά μας. Είναι και το από που ν’αρχίσω. Εμάς μας αρέσει.

Ο ελληνικός καφές έχει ως βασικό συστατικό του την καφεΐνη, η οποία έχει ενισχυτική δράση για τη λειτουργία του εγκεφάλου μας. Φαίνεται ότι η καφεΐνη ανεβάζει τα ποσοστά σημαντικών ουσιών στο κεντρικό νευρικό σύστημα, των λεγόμενων νευροδιαβιβαστών, που λειτουργούν ως φορείς εγκεφαλικών σημάτων. Οι σημαντικότεροι από αυτούς είναι η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη. Προς την κατεύθυνση αυτή και με βάση αυτή τη δράση, η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων επιβεβαίωσε ότι η κατανάλωση 75 mg καφεΐνης συνδέεται με αυξημένη προσοχή και εγρήγορση. Πηγή: διαδίκτυο

Φωτογραφία διαδικτύου

About Kalimera! - Gia Sena!

General Issues (photos, history, culture, relegion)
This entry was posted in ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΜΑΣ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε