Κουραμπιέδες με επικάλυψη σοκολάτας

Προετοιμασία: 50΄, Ψήσιμο: 20΄ – 30΄, Αναμονή: 2 ώρες

Υλικά (για 30 – 40 κουραμπιέδες)

  1. 420 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  2. 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  3. 230 γρ. βούτυρο αγελάδος
  4. 70 γρ. ζάχαρη άχνη
  5. 3 κουτ. σούπας κονιάκ ή μπράντι ή ρούμι μαύρο
  6. 1/2 κουτ. γλυκού βανιλίνη
  7. 300 γρ. κουβερτούρα 50% – 55% κακάο, ψιλοκομμένη

Διαδικασία: Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να ασπρίσει το βούτυρο και να αφρατέψει πολύ το μείγμα, για περίπου 20 λεπτά. Προσθέτουμε τα κοσκινισμένα υλικά, το ποτό και τη βανιλίνη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια μαλακιά ζύμη που να πλάθεται. Οσο πιο πολύ χτυπήσουμε τους κουραμπιέδες, τόσο το καλύτερο, οπότε συνολικά τους χτυπάμε για 30 – 35 λεπτά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C και ντύνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε μπαλάκια και τους τοποθετούμε στη λαμαρίνα. Τους ψήνουμε για 20 – 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.  Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε την επικάλυψη: Βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα ανοξείδωτο μπολ και πολύ λίγο νερό σε μια κατσαρόλα. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και, όταν αρχίσει το νερό να κοχλάζει, στερεώνουμε το μπολ πάνω στο στόμιό της (μπεν μαρί). Το νερό δεν πρέπει να ακουμπάει καθόλου το μπολ. Ανακατεύουμε πού και πού μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Εναλλακτικά, λιώνουμε την κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων (στα 600 W για περίπου 1 λεπτό, διακόπτοντας ενδιαμέσως για να ανακατέψουμε, προκειμένου να μην καεί η σοκολάτα). Την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Βουτάμε έναν-έναν τους κουραμπιέδες μέσα στη λιωμένη σοκολάτα, ώστε να καλυφθούν εξ ολοκλήρου. Τους βγάζουμε με ένα πιρούνι και τους τοποθετούμε σε μια σχάρα με ποδαράκι, να στραγγίσουν και να στερεοποιηθεί η σοκολάτα, για περίπου 2 ώρες. Πηγή: Καθημερινή – gastronomos

About Kalimera! - Gia Sena!

General Issues (photos, history, culture, relegion)
This entry was posted in ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΜΑΣ and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε